DeadEnd

Társadalmunk, országunk és városunk is olyan irányba halad, amiből semmi jó nem fog kisülni. Vagy mégis? Sose lehet tudni, de most nagyon nem úgy tűnik. És ráadásul tenni sem tudunk ellene, de legalább kiírom magamból és talán nem kapok agyvérzést. Sőt még megoldást is fogok kínálni a problémára, aminek ugyan semmi eredménye nem lesz, de legalább már többet tettem az ügyért, mint akinek tennie kéne.

Friss topikok

EVA eltörölve

2011.11.15. 15:16 DeadEnd

Megszűnik az EVA, nem szűnik meg az EVA, csak emelkedik stb.....

Ezt utálom vezíreinkben, hogy eszükbe jut valami, vagy valaki súg nekik  valamit, asztalra csapnak és akkor úgy lesz, mert. Utána számolni, végig gondolni minek, hiszen ŐK tudják a legjobban.

És a sok okos újságíró, meg szakértő mindet kérdez, csak a lényeget nem. Még akkor se szól rá a a vele szemben ülő zemberre, ha az akkor hülyeséget mond.

Azt mondja a zember hogy igazságtalanul jól jártak az EVA-sok, mert csak 30% volt a teher és kész.

A "tanácsadó" cimbijei biztos, akik minisztériumi főállásuk mellé csináltak egy EVA-s kft a lé lenyúlásához.

De nézzünk egy valódi dolgozni szerető vállalkozót mit is jelentett eddig az eva:

Ha kap evás havi 100e forintot a bankszámlájára, akkor a következőket kell befizeteni abból az államnak:
30000 EVA (eddig)
31962 Nyugdíj
9870 Egészségbiztosítás
2000 iparűzési

TEHÁT 21168 marad a kézhez kapott 100000-ből!!! Ez valóban igazságtalan!

Ha viszont tud 300000 havi árbevételt elérni, akkor:

90000 EVA (eddig)
31962 Nyugdíj
9870 Egészségbiztosítás
6000 iparűzési

162168 a maradék. Kicsit több mint a fele.

Viszont nem lehet áfát visszaigényelni, költséget levonni, tehát ha azért van valami költsége a vállalkozónak (pl benzin, laptop, internet) azt szépen saját zsebből kell állni.

Viszont ha nem lesz EVA, akkor ebben az eseteben a 90000 ugrik az állam zsebéből és megint nullás, vagy nullás közeli cégek lesznek azaz 1-2ezer forintos ÁFA és TAO bevétel lesz csak...

Sokan mondják, hogy miért csalnának a cégek, meg majd jön a NAV. De nézzük csak meg az EVA beveztéskor mi történt? ÁFA és TAO nem csökkent viszont lett 120 milliárd EVA a "semmiből"! Ugyanez lesz csak visszafelé!

Szóval ez egy nagy öngól lett....

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: gazdaság politikus adó

A bejegyzés trackback címe:

https://dend.blog.hu/api/trackback/id/tr173384814

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nagy Feró leevázta az X-faktort? 2011.11.15. 15:51:45

A sóbiznisz nem kislányoknak való. Nem csoda, hogy a közelebbi napokban két alaposan rendkívül méretes ősbunkónak is betett magasság; bár igaz, alapvetően másképp vezették le a feszültséget....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása