DeadEnd

Társadalmunk, országunk és városunk is olyan irányba halad, amiből semmi jó nem fog kisülni. Vagy mégis? Sose lehet tudni, de most nagyon nem úgy tűnik. És ráadásul tenni sem tudunk ellene, de legalább kiírom magamból és talán nem kapok agyvérzést. Sőt még megoldást is fogok kínálni a problémára, aminek ugyan semmi eredménye nem lesz, de legalább már többet tettem az ügyért, mint akinek tennie kéne.

Friss topikok

Adózás - tökéletes megoldás

2011.11.16. 15:48 DeadEnd

Itt lett volna az alkalom (kétharmad, fülkeforradalom stb...), hogy helyretegyünk(tegyenek) egy-két dolgot az országban. DE sajnos csak agyatlan, ad-hoc jellegű kapkodás, félmegoldások születtek belőle. Pedig bár bátor lépésekkel a világ mintaállama lehettünk volna. Elég sok területre megvan a megoldásom, de igazán csak együtt adják ki a képet és persze lehet valamire nem gondoltam én sem (még).

Kezdjük egy aktuális témával az EVA eltörlése ürügyén, azaz az adórendszerrel. EVA - egyszerűsített vállalkozói adó volt. Elvileg az egyszerűsítés volt a fő irány, ezt kellene kiterjeszteni mindenre: EÁA - egyszerűsített általános adó.  De mivel miden más adót eltörölnék így maradhata egyszerűen csak A: ADÓ!

Tehát miden tranzakció után illeti az államot 20% adó. EZ kivált mindent, cégeknél: ÁFA,TAO, IPA járulékok, kis limlom adók, magánszemélynél SZJA, járulákok stb.

Nincs semmilyen adólevonási jog ÁFÁ-ra, TAO csökkentésre cégeknél! Ezzel csökkenne az adminisztrációs teher és megszűnne az adócsalási lehetőség.

Minden tranzakció csakis bankon mehet, de ezzel egyidőben radikálisan le korlátozni kell a banki tranzakciós dijakat. Nem függhet értéktől, hiszen attól nem változik a  a bank költsége!

Mivel minden bankon keresztül mehet csak, így a bank egyből utalja az állam részét a NAV-nak, így csak egy utólagos egyeztető, statisztikai bevallás kell adni havonta interneten. Csökken az adminisztárció, csökken a bürokrácia is, nőnek és azonnalivá válnak a bevételek!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dend.blog.hu/api/trackback/id/tr113386752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása