DeadEnd

Társadalmunk, országunk és városunk is olyan irányba halad, amiből semmi jó nem fog kisülni. Vagy mégis? Sose lehet tudni, de most nagyon nem úgy tűnik. És ráadásul tenni sem tudunk ellene, de legalább kiírom magamból és talán nem kapok agyvérzést. Sőt még megoldást is fogok kínálni a problémára, aminek ugyan semmi eredménye nem lesz, de legalább már többet tettem az ügyért, mint akinek tennie kéne.

Friss topikok

Bokros: Ez teljességgel értelmes - lenne

2011.11.27. 11:02 DeadEnd

Az Indexen ma reggel megjelent az alábbi cikk: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/27/bokros_ez_teljesseggel_ertelmetlen/ 

Na itt lenne Orbán esélye, hogy bizonyítson és rendbe tegyen egy kicsit az elmúlt év szarjaiból.

Hétfő reggel 8: Orbán Viktor bejelenti, hogy azonnali hatállyal Matolcsy helyett Bokros a miniszter és teljes mellszélesség kiáll mellette a 2/3 erejével.

Ez aztán megnyugtatná a piacokat és visszaállítaná a bizalmat. De sajnos NEM FOG MEGTÖRTÉNNI!

 

 

Szólj hozzá!

Közvilágítás nélkül - vissza a sötét középkorba

2011.11.25. 08:25 DeadEnd

Tegnap olvashattuk, hallhattuk, hogy Esztergomba lekapcsolták a közvilágítást. Itt Miskolcon spórolás miatt később kapcsolnak fel és hamarabb kapcsolnak le.

Na de az ,hogy fél ötkor éjszakai sötétség van ilyenkor már az alap. Egy ekkor nagyvárosban azért rendesen van forgalom. 4-5 között meg főleg + rengeteg gyerek (napközi). ÉS teljes sötétség van, mert nem a díszkivilágításról van szó, hanem a rendes utcai közvilágításról.

A középkortól kezdve megoldották a világítást fáklyákkal, olajlámpással, majd később gázlámpással....

És akkor nézzük a spórolás részét: mondjuk összeségében 3 órát megspórolnak, de pont azt a három órát, amikor az emberek az utcán vannak! Sokkal értelmesebb lenne, ha idejében bekapcsolnák a rohadt lámpákat és mondjuk 10-kor lekapcsolnák. Így legalább 2x annyit lehetne spórolni és az emberek 90%-ának zavarása és veszélyeztetése helyett sokkal kisebb az ilyen hatás!

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: gazdaság miskolc fail

Bóvli ország vagyunk!

2011.11.25. 07:42 DeadEnd

Nézzük mit is jelent a külföldiek számára ez: "Befektetésre nem ajánlott, spekulatív "

Na akkor ők is rájöttek, amire mi sajnos már régebben. Náluk az a divat, hogy az önmagukat politikusként definiáló egyének több mint húsz éve, saját önös rövidtávú érdekeik mögé helyeznek mindet és ennek megfelelően spekulálnak az egész ország terhére. Csak ezt olyan régóta teszik és annyiszor kellet a képünkbe hazudniuk és hülyének nézniük, hogy saját maguk is elhiszik, hogy márpedig csak nekünk karnak jót vagy a nemzet felemelkedését nézik vagy ők az egyigaznemzetihősök...

Ezt üzenem nekik:

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: gazdaság politikus fail

Nincs - csak!

2011.11.20. 18:51 DeadEnd

Lázár újabb tökös mondata:

a képviselők bérét felemelik 750-re, de viszont nincs semmilyen költéségtérítés a jövőben.

CSAK

 1. benzinkártya korlátlan kerettel
 2. mobiltelefonszámlát fizeti az állam mi akik dolgozunk az és adózunk
 3. ingyen lakás vagy szállodai szoba...
 4. ingyen BKV és MÁV

phhhh...

 

Egyébként a megoldás a problémára - mert ugyan azt ígértem nem csak fikázok, hanem megoldást is adok.

A probléma: a képviselőség mindenki számára lehessen elérhető, vidéki élet ellenére.

Tehát a megoldás elemei:

 1. átlag bér
 2. semmi pótdíj, bizottsági díj stb...
 3. kib. szigorú vagyonosodási vizsgálat folyamatosan
 4. utazás biztosítása: minden planáris ülés ciklusra vonatjegy. NINCS autó meg sofőr meg ingyen korlátlan utazás...
 5. a planáris ülési ciklusra szállás biztosítása. egyik pesti volt szovjet laktanyában ki kell alakítani egy korrekt munkásszálló/kollégium szintű szálláshelyet
 6. ugyanitt menza étkezés
 7. szállásról reggel és a planáris ülés végén délután különbusz a parlamentbe
 8. képviselőség MINDEN mással összeférhetetlen!!!!

 

Aki így is vállalja, az tuti nem a saját zsebét akarja tömni, hanem az országot előre vinni! És teljesen korrekt, mert a koszt és kvártély mellé még egy kis pénz is jár....

Szólj hozzá!

Címkék: politikus parlament

Adózás - tökéletes megoldás

2011.11.16. 15:48 DeadEnd

Itt lett volna az alkalom (kétharmad, fülkeforradalom stb...), hogy helyretegyünk(tegyenek) egy-két dolgot az országban. DE sajnos csak agyatlan, ad-hoc jellegű kapkodás, félmegoldások születtek belőle. Pedig bár bátor lépésekkel a világ mintaállama lehettünk volna. Elég sok területre megvan a megoldásom, de igazán csak együtt adják ki a képet és persze lehet valamire nem gondoltam én sem (még).

Kezdjük egy aktuális témával az EVA eltörlése ürügyén, azaz az adórendszerrel. EVA - egyszerűsített vállalkozói adó volt. Elvileg az egyszerűsítés volt a fő irány, ezt kellene kiterjeszteni mindenre: EÁA - egyszerűsített általános adó.  De mivel miden más adót eltörölnék így maradhata egyszerűen csak A: ADÓ!

Tehát miden tranzakció után illeti az államot 20% adó. EZ kivált mindent, cégeknél: ÁFA,TAO, IPA járulékok, kis limlom adók, magánszemélynél SZJA, járulákok stb.

Nincs semmilyen adólevonási jog ÁFÁ-ra, TAO csökkentésre cégeknél! Ezzel csökkenne az adminisztrációs teher és megszűnne az adócsalási lehetőség.

Minden tranzakció csakis bankon mehet, de ezzel egyidőben radikálisan le korlátozni kell a banki tranzakciós dijakat. Nem függhet értéktől, hiszen attól nem változik a  a bank költsége!

Mivel minden bankon keresztül mehet csak, így a bank egyből utalja az állam részét a NAV-nak, így csak egy utólagos egyeztető, statisztikai bevallás kell adni havonta interneten. Csökken az adminisztárció, csökken a bürokrácia is, nőnek és azonnalivá válnak a bevételek!

 

 

Szólj hozzá!

EVA eltörölve

2011.11.15. 15:16 DeadEnd

Megszűnik az EVA, nem szűnik meg az EVA, csak emelkedik stb.....

Ezt utálom vezíreinkben, hogy eszükbe jut valami, vagy valaki súg nekik  valamit, asztalra csapnak és akkor úgy lesz, mert. Utána számolni, végig gondolni minek, hiszen ŐK tudják a legjobban.

És a sok okos újságíró, meg szakértő mindet kérdez, csak a lényeget nem. Még akkor se szól rá a a vele szemben ülő zemberre, ha az akkor hülyeséget mond.

Azt mondja a zember hogy igazságtalanul jól jártak az EVA-sok, mert csak 30% volt a teher és kész.

A "tanácsadó" cimbijei biztos, akik minisztériumi főállásuk mellé csináltak egy EVA-s kft a lé lenyúlásához.

De nézzünk egy valódi dolgozni szerető vállalkozót mit is jelentett eddig az eva:

Ha kap evás havi 100e forintot a bankszámlájára, akkor a következőket kell befizeteni abból az államnak:
30000 EVA (eddig)
31962 Nyugdíj
9870 Egészségbiztosítás
2000 iparűzési

TEHÁT 21168 marad a kézhez kapott 100000-ből!!! Ez valóban igazságtalan!

Ha viszont tud 300000 havi árbevételt elérni, akkor:

90000 EVA (eddig)
31962 Nyugdíj
9870 Egészségbiztosítás
6000 iparűzési

162168 a maradék. Kicsit több mint a fele.

Viszont nem lehet áfát visszaigényelni, költséget levonni, tehát ha azért van valami költsége a vállalkozónak (pl benzin, laptop, internet) azt szépen saját zsebből kell állni.

Viszont ha nem lesz EVA, akkor ebben az eseteben a 90000 ugrik az állam zsebéből és megint nullás, vagy nullás közeli cégek lesznek azaz 1-2ezer forintos ÁFA és TAO bevétel lesz csak...

Sokan mondják, hogy miért csalnának a cégek, meg majd jön a NAV. De nézzük csak meg az EVA beveztéskor mi történt? ÁFA és TAO nem csökkent viszont lett 120 milliárd EVA a "semmiből"! Ugyanez lesz csak visszafelé!

Szóval ez egy nagy öngól lett....

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: gazdaság politikus adó

Értékelés

2011.11.09. 17:27 DeadEnd

Azt már megszoktam (bár mélységesen felháborít minden alkalommal), hogy a mindenkinél feljebb valóink úgy hoznak döntéseket, hogy nemhogy nem tudják a következményeit felmérni, de sokszor nem is akarják. DE hogy utólag se képesek felmérni mi tettek....  Ha naiv lennék, azt mondanám, hogy fejlődünk és akarat már van (lásd: Népszabadság: Orbánék milliókért értékeltették egyéves teljesítményüket), de sajnos nagy valószínűséggel a saját zseb/pártkassza feltöltésről van szó ismét.

És íme az értékelés végeredménye:

 idiot.gif

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: politikus fail

Kerényi Imre WTF?????

2011.11.08. 19:05 DeadEnd

 20 milló forint aprópénz! WTF????

1 komment · 1 trackback

Tervezett tartalom

2011.08.29. 16:48 DeadEnd

 A jövőben a következő témákról fogok biztosan bejegyzés(eke)t írni:

 • oktatási rendszer
 • egészségügyi rendszer
 • választási rendszer
 • társadalom
 • politikusok
 • dohányzás tiltás
 • biciklis közlekedés
 • miskolci közlekedés
 • miskolci városüzemeltetés
 • gyereknevelés
 • adózás
 • állami büdzse

 

A sorrend az attól függ, hogy mikor-mi fog felidegesíteni. (És mikor lesz a munka mellett időm rá.) 

Szólj hozzá!

A demokrácia vajon mi?

2011.08.11. 11:01 DeadEnd

 A mai magyar társadalom egyik legnagyobb tévedése a demokrácia fogalmának értelmezése.

 Azt hisszük mindent lehet, mert demokrácia van. Pedig nem!

A demokrácia, mint politikai forma, az mondhatni teljesíti az elvárásokat, a nép szavaz, képviselőt választ stb... De a ma sokkal inkább társadalmi berendezkedési formaként is értelmezhető.

A szocialista elnyomásban élők számára a demokrácia fogalma testesített meg mindent, ami nem volt. Azaz az akkor rendszer ellentétét. Tehát mivel a 89 előtt eléggé irányított és korlátolt volt az élet elég sok területe, így az emberek fejében a demokrácia a korlátlan személyes szabadság szinonimája lett. Tévesen. Hiszen a demokrácia eredetileg is nép akaratát jelentette, akár egyes személyek akaratával szemben. Sőt, főleg azzal szemben!

Mai társadalmi értelmezésben a demokrácia egy önkorlátozó szabadságot jelent. Azaz jogom van bármit megtenni, amíg ezen cselekedetem, nem ütközik a többség által felhatalmazott képviselők által meghozott törvényekbe, azaz a többség akaratába.

Én tovább is mennék és egyúttal egyszerűsíteném a dolgot:

Addig van jogom bármit csinálni, amíg ezen cselekedetemmel nem sértem mások jogait. Azaz jogom van hozzá, hogy más ne csorbíthassa a jogaimat.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia fail alapfeltevés

Nullpont

2011.08.10. 16:02 DeadEnd

Kezdjük az alap problémával. Sajnos ez a tényállás magából fakadóan oka a legtöbb problémának. Arról van szó, hogy jelenleg és élég régóta olyan emberek vannak a politikai vezetésben amilyenek. Szerintem mindannyian tudjuk mire gondolok. Ezek az emberek jó pár dologhoz nagyon jól értenek (pl.: kapcsolata építés, hálózat szervezés, politizálás, befolyással üzérkedés, rendezvény szervezés, tömeg manipuláció stb...), de sajnos legritkább esetben rendelkeznek azokkal a képességekkel és szakmai tudással, aminek a segítségével a városunk, országunk és a világ jobb lehetne. Pontosítok, nem csak a jobbítás megy mostanában nehezen, de a működtetés, szinten tartás is....

Az a baj, hogy a modern nyugati demokráciákkal, hogy a pártok a politikai önkifejezés eszközei. Pártokra kell szavaznunk, mert ők tudják amit kell! Pedig nem. Tegyük fel, hogy egy zseniális logikával, egeket verdeső morális érzékkel, a világegyetem minden tudásával rendelkező halandó úgy dönt, hogy jobbá teszi a világot, kezdve saját kis környezetével és haladva az egyre nagyobb feladatok felé. Mit tegyen, hogy akaratát érvényesíteni tudja? Természetesen be kell lépnie egy pártba, hogy később be tudjon kerülni az adott demokrácia legfelső szintű törvényhozó-döntéshozó szerveibe. És itt buktuk el a Kánaánt egyből. Belép egy pártba, ott egy ki ideig bekínálják kulimunkákkal, majd a helyi a vezetőnek vagy annak egy bizalmasának feltűnik, hogy milyen ügyes-okos ez az ember. Elbeszélgetnek vele, hogy komolyan gondolja-e, hogy erre teszik fel az életét, mindkét fél örül, hogy igen. megígérik, hogy a következő választáson komoly szerepet kap. Ez lehet így is van. DE amikor a helyi szinten bekerül a hősünk a kis  falusi tyúkól kakasai közé a követező történik. Felkínálnak neki egy nagyon zsír lehetőséget. Minimális munkával tevékenységgel jó kis plusz pénzhez jut. Természetesen ez ha legális is, de morálisan kétséges. (pl beteszik a helyi vízmű felügyelő bizottságába havi 150 nettóért) Először mindig törvényes az ajánlat, később jönnek majd a nem törvényes és durvább dolgok. Ha elfogadja az ajánlatot, akkor innen nincs tovább, jönnek az egyre komolyabb ügyek, kérések. És hősünk máris elbukott, az előzetesen róla feltételezett dolgot nem igazak, elpárologtak! Ha nem fogadja el, akkor nem tévedtünk! Ő tényleg az aki megválthatja a világot! De nem ma, és nem itt, mert azonnal eltávolítják a szervezetből és szólnak a több pártnak is... Szóval emberünk nem fogja átszervezni a város, majd az ország majd a világ működését. Akkor sem, ha ő a, Isten küldötte b, a földönkívüliek titkos követe c, egy okos, rendes polgár (megfelelő aláhúzandó!)

Szólj hozzá!

Címkék: politikus demokrácia fail alapfeltevés