DeadEnd

Társadalmunk, országunk és városunk is olyan irányba halad, amiből semmi jó nem fog kisülni. Vagy mégis? Sose lehet tudni, de most nagyon nem úgy tűnik. És ráadásul tenni sem tudunk ellene, de legalább kiírom magamból és talán nem kapok agyvérzést. Sőt még megoldást is fogok kínálni a problémára, aminek ugyan semmi eredménye nem lesz, de legalább már többet tettem az ügyért, mint akinek tennie kéne.

Friss topikok

Nullpont

2011.08.10. 16:02 DeadEnd

Kezdjük az alap problémával. Sajnos ez a tényállás magából fakadóan oka a legtöbb problémának. Arról van szó, hogy jelenleg és élég régóta olyan emberek vannak a politikai vezetésben amilyenek. Szerintem mindannyian tudjuk mire gondolok. Ezek az emberek jó pár dologhoz nagyon jól értenek (pl.: kapcsolata építés, hálózat szervezés, politizálás, befolyással üzérkedés, rendezvény szervezés, tömeg manipuláció stb...), de sajnos legritkább esetben rendelkeznek azokkal a képességekkel és szakmai tudással, aminek a segítségével a városunk, országunk és a világ jobb lehetne. Pontosítok, nem csak a jobbítás megy mostanában nehezen, de a működtetés, szinten tartás is....

Az a baj, hogy a modern nyugati demokráciákkal, hogy a pártok a politikai önkifejezés eszközei. Pártokra kell szavaznunk, mert ők tudják amit kell! Pedig nem. Tegyük fel, hogy egy zseniális logikával, egeket verdeső morális érzékkel, a világegyetem minden tudásával rendelkező halandó úgy dönt, hogy jobbá teszi a világot, kezdve saját kis környezetével és haladva az egyre nagyobb feladatok felé. Mit tegyen, hogy akaratát érvényesíteni tudja? Természetesen be kell lépnie egy pártba, hogy később be tudjon kerülni az adott demokrácia legfelső szintű törvényhozó-döntéshozó szerveibe. És itt buktuk el a Kánaánt egyből. Belép egy pártba, ott egy ki ideig bekínálják kulimunkákkal, majd a helyi a vezetőnek vagy annak egy bizalmasának feltűnik, hogy milyen ügyes-okos ez az ember. Elbeszélgetnek vele, hogy komolyan gondolja-e, hogy erre teszik fel az életét, mindkét fél örül, hogy igen. megígérik, hogy a következő választáson komoly szerepet kap. Ez lehet így is van. DE amikor a helyi szinten bekerül a hősünk a kis  falusi tyúkól kakasai közé a követező történik. Felkínálnak neki egy nagyon zsír lehetőséget. Minimális munkával tevékenységgel jó kis plusz pénzhez jut. Természetesen ez ha legális is, de morálisan kétséges. (pl beteszik a helyi vízmű felügyelő bizottságába havi 150 nettóért) Először mindig törvényes az ajánlat, később jönnek majd a nem törvényes és durvább dolgok. Ha elfogadja az ajánlatot, akkor innen nincs tovább, jönnek az egyre komolyabb ügyek, kérések. És hősünk máris elbukott, az előzetesen róla feltételezett dolgot nem igazak, elpárologtak! Ha nem fogadja el, akkor nem tévedtünk! Ő tényleg az aki megválthatja a világot! De nem ma, és nem itt, mert azonnal eltávolítják a szervezetből és szólnak a több pártnak is... Szóval emberünk nem fogja átszervezni a város, majd az ország majd a világ működését. Akkor sem, ha ő a, Isten küldötte b, a földönkívüliek titkos követe c, egy okos, rendes polgár (megfelelő aláhúzandó!)

Szólj hozzá!

Címkék: politikus demokrácia fail alapfeltevés

A bejegyzés trackback címe:

https://dend.blog.hu/api/trackback/id/tr203143864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.